Берое - Апоел Тел Авив, среща от 2-ия предварителен кръг на Лига Европа, стадион "Берое", Стара Загора. 19:30 часа българско време.

Групата на Берое за мача:

Вратари: Караджов, Макенджиев

Защитници: Пенев, Зафиров, Стойчев, Крумов, Иванов, Динков

Полузащитници: Джоман, Елиаш, Илиев, Еуженио, Горанов, Мартинс, Каядо

Нападатели: Христов, Андонов, Саюд

Контузени: Лоузейро

Вероятен състав: Караджов, Зафиров, Пенев, Стойчев, Крумов, Илиев, Елиаш, Джоман, Каядо, Христов, Андонов

Прогноза на Gol.bg:
Берое ще има изключително трудна задача, тъй като противникът на заралии е изключително класен. Апоел е един от най-големите грандове в Израел и тимът е с много богата история.

Заралии стигнаха до евромач, благодарение на спечелената Купа на България, но честно казано тимът ще трябва да се надява на чудо, за да елиминира израелците.

Тимът от Тел Авив финишира на 4-ото място в израелското първенство през миналия сезон, макар че бе сочен за един от големите фаворити за титлата.

Новото попълнение на гостите Лукаш Саша, който пристигна в Апоел oт ЦСКА, обаче няма да бъде на терена днес, а ще изгледа мача от трибуните.

В състава на гостите обаче ще има футболисти от доста голяма класа в сравнение с тези от Берое.

Израелските национали Гил Вермут и Итай Шехтер ще тормозят отбраната на старозагорци в днешния мач. Шехтер игра в Суонзи през миналия сезон, а преди това и в Кайзерслаутерн.

В състава на гостите няма кадрови проблеми, макар че се забелязва, че бързакът Тото Тамуз е извън групата на Апоел. 

Опитът на гостите може много да им помогне в този мач и те са големият фаворит за успеха, но публиката на Берое и сърцатата игра на заралии ще мотивира много домакините.

Нашата прогноза за изхода на този двубой е равенство с по два гола.

Въпреки ролята си на аутсайдер, отборът на Берое едва ли ще допусне толкова лесно да бъде победен и отборът като нищо може да издрапа едно равенство. 

Резултат: Берое - Апоел ТА 2:2