Берое загуби с 1:4 домакинството си на Апоел Тел Авив от втория квалфикационен кръг на турнира Лига Европа и реваншът в Израел се очертава като протоколен. Въпреки че създаде някои добри положения, отборът от Стара Загора допуснаха груби грешки в защита, които бяха наказани от опитния тим на Ран Бен Шимон.

Гостите набързо поведоха чрез Лукас Саша и Омер Дамари, но в средата на първата част Христов намали. През второто полувреме обаче отново Дамари, както и Итай Шехтер направиха домакинското поражение особено тежко.



След двадесет и седем години Берое отново беше домакин в Стара Загора на мач от европейските клубни турнири. През 1986-та година заралии бяха направили равенство 1:1 с Динамо Киев. Двадесет и четири години по-късно старозагорци се завърнаха в евротурнирите, отново с 1:1, но на "Георги Аспарухов" – срещу Рапид Виена.

Още в петата минута бившият футболист на ЦСКА Лукас Саша откри резултата в полза на гостите от Израел. Бразилецът се възползва от груба грешка в отбраната на Берое, неразбирателство между Иван Караджов и Владимир Зафиров.

Светкавичният гол стъписа момчетата на Петър Хубчев и след нов гаф израелците стигнаха до второ попадение. Омер Дамари оползотвори хубав пас на Рои Гордана, може би най-активния от състава на Ран Бен Шимон, и удвои преднината на Апоел.

Известно време заралии бяха в шок, но постепенно се съвзеха и в 20-тата минута удар на Венцислав Христов беше блокиран, а секунди след това Георги Андонов отправи опасен изстрел с глава. Пет минути по-късно натискът на старозагорци даде резултат и Христов намали – 1:2.

След попадението тимът на Хубчев заигра с повече самочувствие, но до някакви кой знае какви положения пред противниковия вратар Дани Амос не се стигна. Виждаше се обаче, че домакините са в състояние не само да изравнят, но дори да стигнат до пълен обрат, стига да подходят сериозно към второто полувреме.

Веднага след почивката Берое се хвърли в предни позиции и след едно центриране от корнер на Пламен Крумов Владимир Зафиров стреля с глава, но не намери очертанията на вратата. Въпреки подема в домакинската игра, гостите вкараха отново.

В 54-тата минута Саша напредна по дясното крило и пусна пас към Дамари, който за втори път в срещата се разписа. Само шест минути след това Итай Шехтер сложи точка на спора с четвърти гол. След това половин час отборът на Бен Шимон напълно контролираше ситуацията на игрището и се поздрави с изразителен успех.


Берое – Апоел Тел Авив 1:4

0:1 Саша 5
0:2 Дамари 9
1:2 Христов 25
1:3 Дамари 54
1:4 Шехтер 60

Берое: Караджов, Илиев (Горанов – 64), Зафиров, Стойчев, Крумов, Пенев, Елиаш, Джоман (Саюд – 58), Каядо, Андонов, Христов

Апоел Тел Авив: Амос, Колин, Дгани, Шимон, Илич, Гордана (Абутбул - 82), Загури (Сафури – 67), Саша, Герзицич, Шехтер, Дамари (Тоама – 74)