ЦСКА продължава победния си ход в летните си контроли. Футболистите на Стамен Белчев спечелиха проверката с срещу новака в Първа лига Етър Велико Търново с 2:0.
  
Двубоят се игра при отлични условия, които бяха предоставени на клубната база в Панчарево. Сериозен брой привърженици на "армейците" бяха дошли да подкрепят любимците си. Около 400 бяха зрителите, които изгледаха двубоя.
 
Срещата започна в памет на легендата Аян Садъков, който почина днес. И двата гола за "червените" паднаха през първото полувреме. Най-напред Кирил Десподов откри в 17-ата минута, а Рубен Пинто оформи крайния резултат в 38-ата минута.
 
В игра за ЦСКА се появи сърбинът Марко Клисура, който е на проби в отбора.
 
Домакините можаха да открият резултата още в 34-ата секунда. Кирил Десподов проби отдясно и пусна към Каранга, който се завъртя по отличен начин отправи удар, но топката мина покрай десния страничен стълб на вратаря.
 
Щастието за "червените" се усмихна в 17-ата минута. Кевин Меркадо намери по отличен начин Кирил Десподов, който бе оставен непокрит. На младият нападател не остана нищо освен да прати топката в мрежата за 1:0.
 
Футболистите на Стамен Белчев увеличиха резултата в 38-ата минута. Тогава Рубен Пинто с глава засече центриране на Симао и реализира за 2:0. Това бе неговото първо попадение от летните проверки.
 
При този резултат двата отбора се оттеглиха на почивка.
 
В 54-ата минута можеше да стане горещо в Панчарево. Тогава част от феновете на ЦСКА бяха готови да нахлуят на терена. Причината за този гняв се казваше Сашо Александров, който на няколко пъти игра доста грубо срещу Густаво Кулма. Всичко обаче бе стопирано само до цветущи псувни по адрес на Алеша.
 
Две минути по-късно последва удар на Густаво Кулма с външен фалц, който премина на сантиметри от страничната греда на Христо Иванов.
 
В 77-ата минута съдията Вангел Вангелов показа жълт картон за Сашо Александров, който неуспешно опита да си изпроси дузпа.
 
В 86-ата минута последва страхотен шут на Никола Колев от средна дистанция, който е спасен с вещина от Христо Иванов.
 
Гостите останаха с човек по-малко в 87-ата минута. Чешкият футболист Любош Адамец спря откъсващия се сам срещу вратаря Енрик. Реферът Вангел Вангелов го изгони на секундата. Все пак Етър не доигра срещата с човек по-малко, а получи шанс да вкара нов играч в контролата.
 
Следващата проверка е срещу Берое следващия уикенд. Двубоят ще се играе на стадион "Българска армия". Любопитното е дали в състава на отбора от Стара Загора ще бъде Димитър Бербатов, който тренира с тима на Александър Томаш.
 
ЦСКА - ЕТЪР 2:0
1:0 Кирил Десподов 17
2:0 Рубен Пинто 38

ЦСКА: Георги Китанов, Станислав Манолев, Божидар Чорбаджийски, Николай Бодуров, Антон Недялков, Рубен Пинто, Кристиян Малинов, Давид Симао, Кевин Меркадо, Кирил Десподов, Фернандо Каранга

ЕТЪР: Иванов, Скерлев, Минков, Александров, Атанасов, Ивайлов, Пехливанов, Тодоров, Руменов, Кямил, Неделчев