Лидерът в шампионата ЦСКА допусна загуба от втородивизионния Пирин Благоевград на стадион "Христо Ботев" в южния град.

"Орлетата" стигнаха до успеха с 1:0 след гол на Попев в самия край на полувремето.

"Червените" бяха водени от Тодор Янчев, тъй като Стойчо Младенов бе сполетян от семейна трагедия, докато Анатоли Нанков работи с останалата група от играчи.

Домакините можеха да стигнат и до доста по-убедителен успех, но пропуснаха няколко чисти ситуации.
 



През първите няколко минути гостите бяха по-активният отбор на терена, но така и не успяваха да създадат опасни положения пред вратата на "орлетата".

В 12-ата минута все пак Милисавлевич опита два поредни удара, който обаче се спряха в бранители на противника. След това и Витанов стреля, но топката излезе в аут.

Около 30-ата минута и домакините погледнаха към вратата на именития си противник. Благоев и Николов отправиха изстрели, които обаче не намериха целта.

Играчите на ЦСКА пък от своя страна създадоха първия си реален голов шанс в 40-ата минута. Карачанаков подаде към Милисавлевич, който отправи силен удар от 15-16 метра, но Бахтарлиев, който се появи като резерва, спаси.

В самия край на полувремето благоевградчани стигнаха до гол, дело на Попев. Златинов успя да се пребори за една топка и подаде към своя съотборник, който от близка дистанция не сгреши.

Второто полувреме започна с шанс за домакините и в 48-ата минтуа Тасев бе излязъл сам срещу стража на ЦСКА, но стреля над вратата.

Гостите не успяваха да намерят играта си и да застрашат сериозно противника през следващите минути.

Първата по-сериозна опасност пред вратата на Пирин след почивката бе чак в 67-ата минута, когато Карачанаков отправи опасен удар от фаул, но Ганев изби в корнер.

В 70-ата минута след грешка на Причиненко, Войнов излезе сам срещу вратаря на ЦСКА, но стреля в аут.

Десетина минути след това Тошев излезе сам срещу стража на ЦСКА, но Господинов спаси, а в 85-ата минута той спаси и удар на Тасев, който също бе излязъл сам срещу него. 

ПИРИН - ЦСКА 1:0
1:0 Попев 45' 

Съставът на ЦСКА: Господинов, Мисиджан, Крачунов, Милисавлевич, Витанов, Бергонси, Маркиньос, Супусепа, Пиричиненко, Ангушев, Карачанаков /Златев, Чорбаджийски, В. Попов, Божилов, Стоичков, Рамадан, М. Петров/.