В паузата на българското футболно първенство Черно море победи с 2:0 дублиращия тим на клуба, в учебна игра на стадион "Младост".

Старши треньорът на варненци Никола Спасов раздели играчите на два състава, като след почивката някои от футболистите си размениха местата.

Титулярите на моряците започнаха в сини екипи, а останалите от мъжкия тим и част от дубъла - в зелено-бяло.

През първото полувреме "сините" доминираха като опасен удар с глава на Паланков бе отразен от вратаря Николов, а малко по късно Коконов направи фрапантен пропуск от няколко метра.

Съперникът отговори с два опасни шута, спасени от Пиргов, на завърналият се след дълго отсъствие от терена Божилов, който с изявите си показа че отново може да се разчита на него.

Въпреки направените много промени през второто полувреме, на терена стана още по-интересно. Логичното се случи в 48-ата мин, когато Паланков бе изведен сам срещу младия Ставрев и макар и от втория опит, той прати топката в мрежата за 1:0.

В 62-ата Божилов увенча отличната си игра с технично попадение, като прати елегантно коженото кълбо в далечния на вратаря ъгъл. До края Миро Манолов пропусна да направи резултата класически.