Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо реши да даде почивка на трима играчи за утрешното домакинство на Спортинг Лисабон от Шампионската Лига. 

Двубоят е без значение за Сините, които са твърдо на първо място в групата, но португалците имат нужда от точка, за да се класират за елиминациите. 

Логично Джон Тери, Еден Азар и Вилиян няма да вземат участие в сблъсъка и днес дори не тренираха. Голмайсторът Диего Коста обаче ще стартира, а тинейджърът Рубен Лофтъс-Чийк се очаква да вземе участие на даден етап от мача. Той дори се появи на пресконференцията днес заедно с треньора. 

„Аз съм много доволен, когато мога да давам шанс за игра на хлапетата. Той е англичанин, на 18 години и е създаден от Челси. Ако успее би било отлично. Що се отнася до Тери, Азар и Вилиян, те са в почивка. Бих искал да мога да дам ваканция на всички, но няма как да стане. Тримата обаче играят редовно, а на техните позиции имам добри варианти” обясни Моуриньо. 

„През декември имаме страшно много мачове, а и продължаваме участието си за Купата на Лигата, така че нямаме време за почивка. Този мач обаче дава възможност някои играчи да отдъхнат, така че ще се възползваме. Идеята е да бъдем в максимално добра форма за срещите от втората половина на месеца” добави португалецът, чийто тим записа първа загуба през уикенда за сезона, отстъпвайки с 1:2 в Нюкасъл.