Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо се изказа против Финансовия Феърплей, защото според него той не изпълнява целта, заради която бе въведен.

Челси бе един от първите клубове, които започнаха да хвърлят големи пари за трансфери, след което в Европа се появиха още няколко подобни клуба на богати собственици.

Това предизвика много вълнения във футболните среди и в крайна сметка от УЕФА въведоха Финансовия Феърплей, според който клубовете могат да харчат толкова пари, колкото сами генерират.

И макар в последните два сезона Челси да регистрира отлични финансови резултати, Моуриньо е против този регламент.

"Мисля, че Финансовият Феърплей си противоречи, защото когато футболът реши да го въведе бе, за да създаде равни условия за конкуренция на отборите", коментира Моуриньо.

"Но това, което всъщност се случи с Финансовия Феърплей е голяма протекция на историческите, стари, големи клубове. Те имат финансова структура, комерсиална структура, всичко е подредено и е базирано на историческия успех през години и години наред".

"А "новите" клубове, наричам ги така, тези с нови инвестиции, те не могат да се наложат бързо на същото ниво. Клубове с нови собственици не могат веднага да атакуват контрола и доминацията на тези големи клубове".

"Челси не е стар, исторически, голям клуб. Но не е и клуб с нов собственик. Това е клуб с един и същи собственик за повече от 10 години. Клуб с много важна история и също с голяма стабилност".

"И в момента смятам, че сме точно зад големите клубове. Мога да кажа, че ние сме много добър клуб с амбиция да се превърне във велик клуб".