Защитникът на Челси Джон Тери се оплака, че играчите на Манчестър Юнайтед са играли непозволено срещу своите съперници във вчерашното дерби, което завърши 1:1. 

В един момент през първото полувреме гостите претендираха за нарушения в наказателното поле на Смолинг срещу Иванович и на Рохо срещу Джон Тери при едно и също положение и повторенията показаха, че задържане наистина има.

«Благодаря на всички фенове, които дойдоха да ни подкрепят. Бях държан за врата почти при всеки корнер. Все пак се видя, че играхме добре и сме разочаровани, че си тръгнахме само с точка» написа той в Туитър. 

Бившият рефер Греъм Пол също е на мнение, че съдията Фил Дауд е ощетил Челси. „Фил Дауд подмина две нарушения срещу играчи на Челси в едно и също положение, а по този начин компрометира и колегата си Майкъл Оливър, който в предишния кръг отсъди такава дузпа за нарушение на Шоукрос срещу Бони. Дауд трябваше да посочи бялата точка и за двете ситуации, особено за задържането на Иванович" заяви той.

Анализаторът на „Скай Спортс" Джейми Карагър го подкрепи: „Може да се каже, че в този случай имаше на практика 2 дузпи за Челси. Играчите на Юнайтед държаха своите съперници през вратовете. От позицията си Фил Дауд трябваше да види тези положения. Реакцията на Иванович бе показателна като това бяха ситуации много по-сериозни от нарушението на Шоукрос срещу Суонси в миналия кръг" изтъкна бившият бранител.