В типичния си саркастичен стил Жозе Моуриньо обяви, че не знае кога ще може да разчита на голмайстора на Челси Диего Коста. 

Нападателят пропусна вчерашния успех над Кристъл Палас с 2:1, след като продължава да има мускулни проблеми в бедрото и няма да играе и срещу Марибор в Шампионската лига във вторник. 

Повод за недоволството на Специалния естествено бе факта, че бразилецът с испански паспорт игра и в двата мача на Ла Фурия миналата седмица. 

„Той участва в два големи двубоя на националния си отбор и се върна в състояние, което не му позволява да играе за нас. Нямам идея кога ще мога да го използвам. Смятам обаче, че ще бъде в идеално състояние в средата на ноември за другите срещи на Испания” заяви португалецът. 

„Ще може да играе за мен, когато няма ангажименти към националния си тим. Нашият медицински екип ще се погрижи за него и през ноември той ще бъде в перфектна форма” добави Моуриньо, явно силно недоволен от това, че трябва да губи Коста за мачовете на Испания. 

По отношение на трудния успех над Кристъл Палас и ситуацията в Лигата, той каза: „До титлата има още много път. В друга лига вероятно щяхме да говорим, че ще сме шампиони и вероятно да успеем. В Англия обаче е различно, така че ще кажа, че имаме шансове, но нищо не е сигурно. Ние сме по-добри от миналия сезон, но има много силни отбори, които ще опитат да ни спрат”.