Вратарят на Челси Петер Чех заяви, че скоро може да започне да мисли за напускане на отбора, ако не получава повече шансове за игра.

32-годишният вратар бе твърд титуляр в състава на сините от 2004-та година насам, като през този период записа почти 500 мача за Челси.

През лятото обаче на "Стамфорд Бридж" дойде 22-годишният Тибо Куртоа и Жозе Моуриньо направи рокада на вратарския пост, до голяма степен подобна на тази на Икер Касияс в Реал Мадрид.

Така Чех изведнъж се оказа резерва и сега заяви, че не може да приеме тази ситуация за прекалено дълго време.

"Мисля, че в Челси ме познават достатъчно добре, за да знаят, че ситуацията определено не е таква, каквато си я представям", коментира Чех пред чешко радио, цитиран от Скайспортс.

"С идването на европейското първенство през 2016-та и с мисълта за националния отбор, за мен няма време да стоя на пейката и да не играя".

"Не съм говорил с никого в клуба, но ако ситуацията не започне да се подобрява за мен, ще искам да я разреша".

През уикенда Чех замени титуляра Куртоа при победата с 2:0 срещу Арсенал. Тогава белгиецът получи удар в главата и получи сътресение. Предполага се обаче, че той няма да има проблеми да продължи да играе, като се очаква да се включи още за мачовете на националния си отбор.