Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер потвърди, че не е имал намерение да връща Сеск Фабрегас в отбора си.

През лятото бившият халф на "Артилеристите" напусна Барселона и премина в Челси. Смята се обаче, че Арсенал е имал клауза за предимство при преговорите с Фабрегас, в случай че той реши да се махне от Барселона.

Така първоначалните очаквания бяха, че той ще се върне в любимия си Арсенал. Венгер обаче отказа да го вземе, тъй като няма нужда от играч на неговата позиция. Сега преди лондонското дерби между Арсенал и Челси французинът очаквано получи купища въпроси свързани с Фабрегас и потвърди версията си.

"Фабрегас заслужава уважително посрещане. Мисля, че всички уважават Сеск тук и искам той да получи посрещането, което заслужава", коментира Венгер по отношение на мача.

"Решението да премине в Челси беше негово. От моя гледна точка не исках да го привлека обратно, защото след като той напусна, купихме Йозил. Имаме Касорла, имаме Уилшър, имаме Рамзи, имаме Окслейд-Чембърлейн, всички от които са офанзивни играчи.  Нямахме нужда да купим офанзивен играч. Просто нямаше смисъл, ако се погледне балансът на отбора. Мисля, че решението бе лесно за разбиране".

"През лятото не съм имал директен контакт с него. Когато бях информиран, че той ще напусне Барселона, мисля че решението му да премине в Челси вече беше взето".

"Не знам къде е предпочитал да премине след като напусна Барселона. Не искам да правя прекалено голяма история от това. Трябва да приемем, че веднъж след като ни напусна, той е свободен да отиде където поиска.  Първата раздяла беше тежка за нас. Лично аз смятам, че сделката с Челси беше направена много отдавна, в началото на 2014. Останалите спекулации са измислени".
 
"Отношенията ни не са се развалили при първоначалното му напускане. Аз заявих, че Сеск Фабрегас ще има чудесна кариера защото е страхотен играч. Ако погледнете назад ще видите, че Арсенал и самият аз имахме положително влияние върху кариерата му. Никой не може да го оспорва".

"Аз нямам лична вражда с него, пожелавам му успех.Той е страхотен играч и личност, която обичам. Но веднъж като ни напусна, трябва да приемем, че ни напусна.  Всички сме професионалисти и трябва да го приемем".