Жозе Моуриньо иска във футбола да бъдат приложени технически спирания на играта от треньорите, които да използват това за промяна на тактиката.

Според мениджъра на Челси това ще направи играта много по-интересна, тъй като ще има повече обрати.  Причина за коментарите на Моуриньо стана последния мач на тима му срещу Лестър, в който Челси изигра неубедително първо полувреме и чак след почивката се активизира, за да спечели с 2:0.

Португалският специалист пък посочи като пример спиранията на играта за почивки за вода по време на световното първенство и смята, че идеята може да се разшири.

"Футболът е много бавен по отношение смяната на правилата. Колко години трябваше да чакаме за въвеждане технологията на голлинията, за третата смяна", коментира Моуриньо, цитиран от Мирър.

"Надявам се все още да съм във футбола, когато дадат възможност на треньорите да спре играта по веднъж през първото и второто полувреме, защото това ще направи футбола много по-добър".

"Представям си, че срещу Лестър щях да спра мача в десетата минута! Щеше да е интересно".

"На световното първенство съдията спря мача за почивка за вода и Луис ван Гаал смени системата на тима си и успя да спечели мача".

"Така че може би един ден и аз ще имам шанс да спра мача веднъж през първото и веднъж през второто полувреме".