Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо смята, че 40-те милиона евро, които отборът му плати за Диего Коста са ниска цена за качествата на играча.

Испанският национал за пореден път се разписа в предсезонната подготовка след идването си при "Сините", забивайки два гола при победата с 2:0 над Реал Сосиедад.

Това бе първи мач на "Стамфорд Бридж" за Диего Коста и логично феновете останаха много доволни. Запитан след мача какво могат да очакват те от него през предстоящия сезон, Моуриньо отговори:

"Какво можем да очакваме от него? Очаквам Диего. А Диего е отборен играч, който работи много за отбора. Той не мисли само за головете, той работи, помага в защитната фаза на игра. Това е от неговият манталитет, амбиция".

"Той е играч, когото чакахме от миналия сезон. Той е причината да не купим нападател през миналата зима, защото чакахме него. Сега го имаме".

"Той изглежда адаптиран, не казвам към Висшата Лига, но към отбора, към съотборниците си. Той е адаптиран към стила ни на игра. Мисля, че всичко е адаптирано към него".

"Да се надяваме, че той ще се справи с много трудната работа да бъде нападател във Висшата Лига. Но мисля, че не само Челси, а цялата Висша Лига трябва да бъде доволна, защото понякога губим важни играчи. Понякога те отиват в други държави, но понякога водим топ играчи от други държави и трябва да ги посрещнем с добре дошли".

"Привличането му може да се счита за изгодна сделка, защото пазарът е луд и цените са много високи. За нападател като него, шампион на Испания, финалист в Шампионската Лига, на 25-годишна възраст, ние считаме, че цената е изгодна за нас".