Нападателят на Евертън Ромелу Лукаку обясни, че е избрал да дойде в клуба защото "принадлежи на него".

След успешния сезон с екипа на "Карамелите" под наем от Челси очакванията бяха през тази кампания Лукаку да заиграе на "Стамфорд Бридж".

Малко изненадващо обаче той предпочете да премине на "Гудисън Парк" с постоянен трансфер за 28 милиона лири. Впоследствие мениджърът на Челси Жозе Моуриньо заяви, че се е съгласил да пусне Лукаку, защото той "не е искал да се бори за мястото си".

Сега самият играч отказа да отговори директно на португалеца, но изрази задоволството си да играе за Роберто Мартинес.

"Искам да се развивам и да стана един от най-добрите футболисти, а мениджърът иска да направи нашия отбор един от най-добрите в Англия", коментира Лукаку пред вестник Дейли Стар.

"Така че за мен бе страхотно предизвикателство да играя под негово ръководство. Имам нужда да играя на високо ниво и да играя за добър отбор. Не казвам, че Челси не е добър отбор. Но имах нужда да усещам, че съм на точното място".

"Имам доверието на феновете. Мога да израствам, мога да се развивам. Почти усещам, че принадлежа тук. Затова се върнах".

"Имам много добри отношения с играчите и екипа. С всеки, който е въвлечен в клуба. Така че за мен това е мястото, където принадлежа".

"За мен очакванията са много високи и тук е добра среда да се развивам като млад играч. Имаме много млади играчи в отбора, които искат да работят здраво. И мениджър, който е амбициозен".

"За мен е лесно. Просто искам да се развивам и всяка година да ставам все по-добър. Амбицията ни е да станем един от най-добрите отбори в страната. И да се борим за четвъртото място".