Челси може да привлече трети основен футболист от редиците на испанския шампион Атлетико Мадрид, след като стана ясно, че отборът проявява много сериозен интерес към централния бранител Жоао Миранда, пише "Дейли Стар".

Според информации на изданието "Сините" от английската столица са се поинтересували от възможността да вземат в състава си и 29-годишния бразилски централен защитник по време на заключителната фаза, на преговорите за трансфера на Фелипе Луис.

Последният акостира на "Стамфорд Бридж" вчера и стана вторият играч на клуба след Диего Коста, който пристига в Челси от редиците на Атлетико, без да броим в това число и Тибо Куртоа, който игра под наем в испанския тим.

Смята се, че Челси дава 20 милиона паунда за Миранда, като Жозе Моуриньо иска на всяка цена да го привлече в редиците си.

Кариоката има желание да напусне Атлетико и да премине в друг клуб през това лято, като вече е информирал ръководството на отбора за решението си.

Клубът отказа оферта от Барселона за него през миналия месец, а усилено се говореше, че той е желан и от Манчестър Юнайтед, но "Червените дяволи" така и не отправиха предложение.

В договора на Миранда има клауза за откупуване от 24 милиона паунда, но лондончани ще се опитат да го вземат малко по-евтино.

Междувременно и Тиаго Мендеш е на прага да премине в редиците на лондончани, но неговият трансфер малко се забави.