Демба Ба финализира трансфера си от Челси в турския Бешикташ.

По-рано през седмицата той дойде в Турция, където премина успешно медицински прегледи и договори личните си условия с "Черните орли".

Днес от Челси обявиха официално трансфера. Официално не се съобщава каква сума е платил Бешикташ, но според Скайспортс тя е около 4.7 милиона лири.

Той дойде на "Стамфорд Бридж" през зимата на 2013-та година с трансфер за около 7 милиона лири от Нюкасъл. Ба обаче така и не се наложи в титулярния състав и още следващата година бе близо до преминаване под наем в Арсенал, но в последния момент Жозе Моуриньо блокира сделката, след като разбра за идването на Месут Йозил на "Емиратс Стейдиъм".

През този сезон сините се подсилиха с привличането на Диего Коста от Челси и Ба отново се оказа ненужен.

"Демба Ба напусна футболен клуб Челси днес (петък) и подписа с турския клуб Бешикташ", се казва в съобщение на сайта на Челси.

След подписването на договора си, 29-годишния футболист отлетя обратно за Англия, за да се присъедини към новите си съотборници, които са там на подготовка.

"Имах много положителна информация за Бешикташ и Истанбул от моите сенегалски приятели в Турция", заяви Ба пред сайта на Бешикташ.

"Да играя в мюсулманска държава и на нов стадион определено е вълнуващо. Знам какво очаква от мен треньорът Славен Билич и съм отворен за всякаква конкуренция".

"Тъй като феновете на Бешикташ обичат трудолюбиви играчи с висок дух, аз ще дам всичко от себе си, за да не ги разочаровам".