Жозе Моуриньо омаловажи победата с 1:0 над Синга 11 в първата контрола на Челси от лятното турне в Азия.

Ромелу Лукаку вкара единствения гол от дузпа, което не бе много убедителен резултат. Въпреки това Челси се справи по-добре отколкото Манчестър Юнайтед, който загуби с 0:1. Моуриньо обаче не се възползва от удобния случай да се заяде със съперника и натърти, че това е просто контрола.

"Хубаво е да започнем отново игра, но аз чакам мача с Хъл Сити от първенството - първият мач, в който ще играем за точки", коментира Моуриньо.

"В защита бяхме много силни. Предвижвахме топката добре, но не създавахме много шансове. В момента не сме остри, трябва да се подобрим много. Но няма проблем, това беше просто тренировка".

С непрекъснатите спекулации за привличането на Уейн Руни Моуриньо бе запитан до колко полезно е за Ромелу Лукаку да отбележи гол.

"Голът си е гол, но не беше особено важен, защото беше от дузпа. За мен важното е, че той работи здраво. Демба Ба също работи здраво. Те работиха за отбора и опитаха да се движат заради останалите. Приятелският мач си е приятелски, но за самочувствието на нападателя е добре да вкара гол".

Накрая Моуриньо бе принуден да обясни и липсата на Франк Лампард, който бе записан в стартовия състав, но не се появи в игра,а вместо това остана отстрани на терена с превързан глезен.

"Той чувства дискомфорт в ахилеса. Затова решихме да не играе. В състезателен мач понякога взимаш рискове, в предсезонните мачове - не. Най-лошото нещо е контузия при взимане на риск. Франк ще почине като всички останали утре, а след два дена ще поднови тренировки".