Франк Рибери изрази задоволството си от победата с 2:0 над Рома, която класира Байерн напред в Шампионската Лига.

Баварците имаха пълна доминация в мача, но се затрудняваха да създават голови положения срещу дълбоко прибраната защита на съперника.

Все пак към края на първото полувреме французинът успя да разпечата вратата на Рома, а след почивката Марио Гьотце добави втори гол. Така баварците спечелиха първото място в групата два мача преди края.

"Най-важното нещо тази вечер бе победата. Рома прекара 45 минути с всички играчи в защита. Така че бе важно да поведем ", коментира след мача Рибери, цитиран от официалния сайт на Байерн.

"Досега седмицата е страхотна за нас, но все още ни предстои да отидем и да победим Айнтрахт".

Същото мнение изрази и капитанът Филип Лам.

"Знаехме, че няма да е толкова лесно като първия мач и че съперникът ни ще бъде различна задача. Те бяха много защитни, понякога с шестима бранители отзад. Беше важно да открием резултата".

"Очевидно е страхотно да спечелим групата след четири изиграни мача. Трябва обаче да стигнем зимната пауза в добра форма и затова да продължим да печелим точки в Бундеслигата".

Вторият голмайстор тази вечер Марио Гьотце допълни:

"Наслаждавахме се на мача и това се усеща на терена. Спечелихме нови три точки и те бяха много, много важни. Искахме да се класираме веднага и го направихме".

"Това бе голямата ни задача, затова можем да сме доволни. Сега гледаме напред към мача срещу във Франкфурт в събота. Все още имаме какво да подобряваме".