Халфът на Рома Даниеле де Роси заяви, че в отбора са приели, че Байерн е по-добрият отбор и това им е помогнало да се представят по-добре на реванша в Мюнхен.

Преди две седмици "Вълците" бяха унищожени със 7:1 в Рим. При гостуването си на германска земя италианския тим се представи много по-дисциплинирано и отстъпи само с 0:2.

Байерн отново имаше доминация, но стигна до само няколко голови положения. От своя страна Рома рядко атакуваше, но имаше две страхотни възможности, пропуснати от Наинголан.

"Не беше лесно да дойдем тук и да търсим добър резултат. Но не беше лесно и да загубим с 1:7", коментира Де Роси след мача пред Медиасет.

"Дадохме всичко от себе си и опитахме различен подход - приехме, че те са по-силни и взехме контрамерки. Надявахме се да вземем поне точка, но поне оставихме по-добро впечатление след мача".

"Първите полувремена срещу Байерн и Наполи бяха инциденти, тъй като отборът се представя много различно цяла година. Тази вечер обаче беше невъзможна задача".

"Да не забравяме, че ни липсваха основни играчи. Но е непродуктивно да говорим за тях, особено след като много от тях липсват толкова дълго време".