Байерн Мюнхен - Рома, двубой от група "Е" на Шампионската лига. Стадион "Алианц Арена", 21.45 часа българско време.


Групата на Байерн:

Вратари: Нойер, Цингерле

Защитници: Лам, Данте, Боатенг, Алаба, Бернат, Бенатия, Рафиня

Полузащитници: Гьотце, Робен, Алонсо, Рибери, Шакири, Хойберг, Роде, Шол, Гаудино, Вайзер

Нападатели: Левандовски, Мюлер, Курт

Контузени: Швайнщайгер, Мартинес, Тиаго Алкантара, Бадщубер, Рейна, Щарке, Писаро

 

Групата на Рома:

Вратари: Курчи, Де Санктис, Скорупски

Защитници: Коул, Холебас, Манолас, Сома, Торосидис, Янга-Мбива, Балдзарети

Полузащитници: Де Роси, Флоренци, Наинголан, Паредес, Пянич, Учан, Кейта

Нападатели: Дестро, Жервиньо, Итурбе, Ляич, Тоти, Бориело

Контузени: Стротман, Леандро Кастан, Астори, Майкон

Под въпрос: Бориело, Торосидис

 

Прогноза на Gol.bg:

Байерн излиза за нова победа срещу Рома, която би класирала германците на първо място в групата два кръга преди края на груповата фаза. Гостите пък ще запазят шансовете си да продължат напред дори при ново поражение от мюнхенци.

Въпреки сериозните си кадрови проблеми, Байерн не познава вкуса на поражението този сезон, изключвайки загубата от Борусия Дортмунд за суперкупата през август. В лазарета на германския шампион са Швайнщайгер, Тиаго, Мартинес, Бадщубер, Рейна и Щарке.

Най-новото "попълнение" там е нападателят Клаудио Писаро. Според вестник "Билд" ветеранът е разкъсал мускулни влакна в бедрото и ще отсъства от игра шест седмици.

Гръмката победа на Байерн със 7:1 насред Рим беше най-голямата за тях като гост в евротурнирите. В същото време изравнен негативен рекорд за Рома в ШЛ и на свой терен. През 2007 година "вълците" паднаха с 1:7 от Манчестър Юнайтед, а през 1947 година губят със същия резултат от Торино насред Рим.

От общо пет мача срещу Рома Байерн Мюнхен е постигнал четири победи. При единствената си загуба (през сезон 2010/11) мюнхенци допуснаха обрат от 2:0 до 2:3 на стадион "Олимпико".

В общо 38 мача срещу италианци баварците имат 15 победи и 15 загуби. В последните четири срещи с отбори от Ботуша обаче най-успешният германски клуб е постигнал четири победи. На свой терен Байерн има победи и равенство в последните си седем мача с италианци. В същото време Рома изпитва трудности срещу германски опоненти, допускайки 13 поражения в 23 мача. На германска земя римляните имат девет загуби в 11 срещи.

Томас Мюлер е на път да стане най-успешният реализатор на Байерн в Шампионската лига. В момента той дели първото място с Марио Гомес - по 23 попадения. Зад тях е Джаване Елбер с 22 гола, а Ариен Робен и Клаудио Писаро имат по 18 попадения.

Байерн със сигурност може да се нарече кошмарът на треньора на Рома Руди Гарсия. В три мача с баварците специалистът е инкасирал 14 гола, половината от които е получил като наставник на Лил. Интересното е, че отборите на Гарсия са получили точно 14 гола във всички останали 12 мача в Шампионската лига.

Рома със сигурност ще подходи по-консервативно след фиаското в първия мач и изходът на тазвечершния двубой зависи до голяма степен от това дали дефанзивният вал на "вълците" ще се пропука рано-рано, или те ще успеят да удържат натиска на свирепия си опонент.

С оглед плашещата разлика между двата отбора в първия мач, ще заложим на домакинска победа, която обаче едва ли ще бъде толкова изразителна.

 

Резултат: Байерн Мюнхен - Рома 2:0

 

Прогнозирай мачовете от Шампионската лига и спечели страхотни награди