ПСЖ успя да се класира за 1/4-финалите на Шампионската лига, след като победи с 2:1 Леверкузен на реванша, игран на "Парк де Пренс" в Париж. Така с общ резултат от двата мача 6:1 "Принцовете" елиминираха "Аспирините".

Гостите обаче се представиха далеч по-добре, отколкото при домакинството си. Сидни Сам откри за "Аспирините" в 6-ата минута, а само седем минути след това Маркиньос изравни за домакините.

Ролфес пропиля дузпа за гостите в 28-ата минута, а парижани стигнаха до пълен обрат след гол на Лавеци в 53-ата минута.

Гостите доиграха мача с човек по-малко, след като Чан получи втори жълт и червен картон в 68-ата минута.
 



Мачът започна изненадващо доста добре за германците, които пропуснаха доста добро положение още в 3-ата минута.

Ролфес отправи нисък удар от дистанция, но Сиригу успя да се намеси и изчисти топката в корнер. Точно три минути след това Донати напредна по фланга и центрира прекрасно в наказателното поле, а Сам засече топката с глава пред малкото наказателно поле и откри резултата в полза на "Аспирините".

Няколко минути след това Ибрахимович бе на косъм да изравни, след като насочи топката технично за далечния ъгъл на противниковата врата, но Лено успя да спаси с крак и така предотврати сигурно попадение във вратата си.

В 13-ата минута "Принцовете" все пак изравниха резултата. Маркиньос засече с глава много добро центриране на Кабай и прати топката във вратата на Лено.

Пет минути след това Ибра бе на косъм да обърне резултата в полза на тима си, но техничният му удар срещна напречната греда, а при добавката Пасторе не успя да създаде нищо интересно.

В следващите минути Ибра отново се оказа в "светлините на прожекторите", след като отправи хубав удар, който обаче не намери очертанията на вратата.

В 28-ата минута гостите стигнаха до отличен шанс да поведат отново в резултата, след като получиха правото да изпълнят дузпа, заради нарушение на Жайле срещу Дердиок. Зад топката застана Ролфес, но неговият удар бе отразен от Сиригу и в крайна сметка гостите спечелиха само корнер.

Десетина минути след това Ибра изведе прекрасно Кавани, който отправи удар от няколко метра, но Лено извади топката в корнер.

Второто полувреме започна много добре за домакините и очакваното се случи. Те стигнаха до пълен обрат след гол на Лавеци в 53-ата минута. Дине видя аржентинеца в наказателното поле, след което "Ел Почо" с техничен удар без подготовка по земя матира Лено. Така парижани стигнаха до аванс.

"Аспирините" имаха възможност да се върнат доста бързо в мача, но Сиригу по прекрасен начин спаси удара на Донати в 55-ата минута, който стреля от близка дистанция.

В 59-ата минута Кастро опита късмета си с удар от над 25 метра, който затрудни Сиригу. Последва и лек удар на Дердиок, но италианецът се справи.

Гостите останаха с човек по-малко в 68-ата минута, когато Чан получи втори жълт и червен картон за симулация.

В следващите минути темпото на игра поспадна и не се стигна до интересни ситуации, а до края резултатът се запази.

ПСЖ - ЛЕВЕРКУЗЕН 2:1
0:1 Сам 6'
1:1 Маркиньос 13'
2:1 Лавеци 53'

ПСЖ: Сиригу, Силва, Маркиньос, Дине, Жайле, Рабио, Пасторе, Кабай, Кавани, Ибрахимович (72 - Менес), Лавеци (62 - Лукас)

ЛЕВЕРКУЗЕН: Лено, Волшейд, Гуардадо, Топрак, Донати, Рейнарц (78 - Вагенер), Ролфес, Чан, Сам (68 - Брандт), Кастро (67 - Сон), Дердиок