Лудогорец показа характер на истински шампион и обърна сръбския първенец Партизан Белград, за да стигне до успеха с 2:1.

Срещата се проведе на "Лудогорец Арена", а домакините изоставаха в резултата, но стигнаха до успеха. Мачът бе от 3-ия квалификационен кръг на Шампионската лига.

Домакините като цяло бяха отборът, който бе по-активен през голяма част от срещата.

След груба грешка на Марселиньо белградчани стигнаха първи до попадение на Маркович в 49-ата минута.

Пет минути по-късно бразилецът си поправи грешката и изравни резултата след прецизен удар от няколко метра.

В 67-ата минута резервата Мишо Александров направи обрата в мача пълен, след като преодоля елеганто вратаря на противника и се разписа на празна врата.

Гостите от Белград останаха с човек по-малко, тъй като Йоич бе изгонен след втори жълт картон в 84-ата минута.


Реваншът е след една седмица в Белград.



Първите няколко минути бяха безинтересни и по време на тях нямаше положения пред двете врати.

Постепенно обаче домакините леко поеха инициативата и бяха по-активният отбор през първата част.

В 4-ата минута Иван Стоянов стреля от пряк свободен удар, но той бе доста слаб и топката тупна пред вратаря на сърбите, след което той я улови.

Точно шест минути след това пред домакините се откри много хубаво голово положение.

Иван Стоянов опита да прехвърли леко излезлия напред страж на гостите Лукач, но в последния момент Иван Иванов блокира топката и предотвари доста голяма опасност за Партизан.

В 18-ата минута пред разградчани се създаде още една добра ситуация, след като Христо Златински изведе Роман Безяк в коридор, а нападателят стреля точно под гредата, но стражът на сърбите отново се намеси и с върха на пръстите си извади топката в корнер.

През следващите минути нямаше опасни ситауции.

В 28-ата минута и гостите получиха добър шанс да застрашат вратата на Владо Стоянов. Счепович стреля от фаул, разположен около границата на наказателното поле, но доста неточен. Топката излезе в аут след изстрела му.

Няколко минути след това обаче вратата се пренесе в половината на гостите. Иван Стоянов стреля мощно в 36-ата минута, но топката мина над сръбската врата.

В самия край на полувремето пък Роман Безяк засече с воле прекрасно центриране на Марселиньо, но ударът му мина малко встрани вратата. 

Второто полувреме започна много активно за домакините и в 47-ата минута Марселиньо пропусна невероятно положение.

Кайсара центрира по земя от фланга, а Безяк пропусна топката за бразилеца. Той се освободи само с движение от противников футболист и от точката на дузпата стреля. Като по чудо обаче не вкара топката във вратата и я изкара в аут.

Две минути по-късно Марселиньо пък направи още една глупост. Той сгреши фатално в наказателното си поле и не успя да изчисти топката. Тя му бе отнета от Маркович, който от близка дистанция реализира по земя. 

Няколко минути след това гостите можеха да стигнат и до втори гол. Счепович стреля от малък ъгъл в наказателното поле. Владо Стоянов обаче спасява удара на противниковия футболист.

В 54-ата минута обаче Марселиньо поправи грешката си и изравни резултата. Бразилецът получи хубав пас, след което овладя топката и направи няколко крачки, за да отправи удар по земя от наказателното поле. Той изпрати топката в обратния ъгъл на Лукач и възстанови статуквото.

Владо Стоянов пък парира удар на противников футболист минути след това. Темпото на игра се вдигна от началото на второто полувреме.

Лудогорец имаше шанс да стигне до пълен обрат. Христо Златински в 59-ата минута стреля директно от фаул, но топката мина на сантиметри встрани гредата.

В 67-ата минута Лудогорец изригна за втори път и сътвори пълен обрат.

Мишо Александров избяга от засадата, след което преодоля елегантно вратаря на гостите и на празна врата реализира без проблеми.

Пасът за гола бе на Кайсара, който изигра важна роля. 

В минутите след попадението темпото продължи да бъде високо, но головите положения липсваха.

В 76-ата минута Иван Иванов фаулира Марселиньо на границата, на наказателното поле. Домакините получиха хубав шанс за още един гол, но Иван Стоянов прати топката високо над вратата след изпълнението на фаула.

В 84-ата минута Партизан остана с човек по-малко, след като Йоич получи втори жълт и червен картон

Четири минути след това Ешпиньо пропусна отлично положение. Той преодоля Иван Иванов и от страхотна позиция стреля, но стражът на сърбите демонстрира котешки рефлекс и спаси.

В 90-ата минута Владо Стоянов спаси опасен удар на Счепович от няколко метра и не позволи резултатът да бъде изравнен.

До края нямаше повече голове.

ЛУДОГОРЕЦ - ПАРТИЗАН 2:1
0:1 Маркович 49'
1:1 Марселиньо 54'
2:1 Александров 67'

Червен картон: Йоич (Партизан) - 84'


ЛУДОГОРЕЦ: Стоянов, Барт, Минев, Моци, Безяк (80 - Ешпиньо), Абало (58 - Александров), Дяков, Златински, Марселиньо (90 - Ернандес), Стоянов, Кайсара 

ПАРТИЗАН: Лукач, Гулан, Счепович, Аксентйевич, Иванов, Маркович, Гърбич (59-  Малбашич), Обрадович, Илич (80 - Коич), Нинкович (63 - Джемба-Джемба), Йоич