В среща от 7-мия кръг на футболното първенство на Русия отборът на Рубин победи Ростов с 2:1 като гост. В отбора на Рубин през всичките 90 минути игра българският полузащитник Благой Георгиев, който получи и жълт картон.

Домакините от Ростов поведоха в 9-та минута с гол на Максим Григориев, но гостите от Рубин с два гола на Игор Портрягин - в 11-та и в 37-та минута, стигнаха до победата.

Рубин е на 8-мо място във временното класиране с актив от 10 точки. Зенит победи Динамо Москва с 3:2 с късен гол на Игор Смолников.

В отбора на Динамо като титуляр започна българският национал Станислав Манолев, който в 77-та минута бе сменен от унгарския полузащитник Балаш Джуджак.

Головете за Зенит отбелязаха Франку Дуглас в 28-та минута, Андрей Аршавин в 40-та минута и Игор Смолников в 89-та минута.

Голмайстори за Динамо бяха Матийо Валбюена в 18-та минута и Кристофър Самба в 82-та минута. Зенит е начело във временното класиране с 21 точки, следван от ЦСКА Москва - 15 точки, Динамо Москва - 15 точки, и др.