Борусия Дортмунд разфасова Аугсбург с 5:1 в мач от десетия кръг на Бундеслигата, игран на стадион "Сигнал Идуна Парк". Пиер-Емерик Обамеянг и Марко Ройс, известни като "Батман и Робин", вкараха всички голове за своя тим.

"Жълто-черните" изиграха страхотно първо полувреме, в края на което се оттеглиха само с три гола преднина. Обамеянг откри резултата, а след това Ройс се разписа на два пъти.

И при двете двете попадения на Ройс с асистенции се отличи Шинджи Кагава, който беше един от най-добрите на терена и не спираше да пуска прекрасни пасове.

Аугсбург намали изоставането си след паузата, когато Бобадия вкара с глава от положение на тънка засада, но пет минути преди края Обамеянг сложи точка на спора с втория си гол в мача.

В добавеното време Обамеянг оформи крайния резултат след третата асистенция на Кагава за деня. След хеттрика си пък габонецът се изравни в листата на голмайсторите с Роберт Левандовски, като двамата имат по 13 гола. Кагава пък е най-добър подавач, заедно с Дъглас Коста, като двамата имат по 6 асистенции.

Вторият в таблицата Борусия Дортмунд събра 23 пункта, докато Аугсбург остава на дъното със скромните пет точки на сметката си.


Момчетата на Томас Тухел осъществиха зверски натиск още от самото начало, но първо удар на Марко Ройс беше блокиран, а след това Пиер-Емерик Обамеянг нацели напречната греда от изгодна ситуация, при която беше маркирана засада.

В 18-ата минута обаче натискът на Борусия даде резултат. Бендер пусна за Гюндоган, който пропусна елегантно за Кастро. Последният чукна към Илкай, който намери останалия непокрит Обамеянг и габонецът реализира на празна врата, записвайки 11-и шампионатен гол през сезона.

Още при следващата си атака домакините удвоиха своята преднина. Шинджи Кагава напомни за най-добрите си дни от първия си престой в Дортмунд, развинтвайки Калсен-Бракер отляво. Японецът центрира прецизно на първа греда, където Марко Ройс се оказа най-находчив, за да матира Хитц.

Стражът на гостуващия отбор се намеси прекрасно при хубав удар на Гюндоган и точен, но слаб удар на Обамеянг, а Гонсало Кастро стреля неточно. 

Малко след като измина половин час игра "малките баварци" глътнаха трети гол. Но и атаката на Борусия си я биваше - Гинтер копна за Кагава, който си спря на гърди и чукна ефектно с пета към Марко Ройс. Германецът остана сам срещу вратаря и вкара с удар по земя отблизо.

При една от редките възможности за гостите Раул Бобадия остана на добра позиция, но Роман Бюрки излезе, скъси ъгъла и блокира слабия шут на нападателя. Шинджи Кагава пък продължи да бъде един от най-дейните на терена и хвърли разкошен пас към Обамеянг, който не се възползва от него.

Малко след почивката Аугсбург намали изоставането си. Вернер центрира от пряк свободен удар и Бобадия реализира с глава, макар да се намираше в положение на засада.

Играта на Борусия не се получаваше както през първото полувреме и пред наказателното поле на гостите не се случваше почти нищо интересно. Аугсбург пък отново внесе смут в отбраната на противника си, но не съумя да отбележи чрез Бобадия.

Десетина минути преди края на редовното време Обамеянг отправи хубав изстрел в левия ъгъл, но Хитц се разтегна и изби в корнер с върха на пръстите си. Последва шут на Кагава, но топката мина далеч от целта.

Влезлият като резерва Адриан Рамос получи подаване в наказателното поле, но първото му докосване в срещата не бе особено добро. 

Малко след това обаче колумбийският нападател се отличи с нещо средно между изстрел и прострелно центриране, а на далечната греда Обамеянг се хвърли смело и сложи край на спора.

В добавеното време на срещата Пиер-Емерик Обамеянг реализира своя хеттрик след пас на Кагава, като това бе гол №13 за габонеца през сезона в Бундеслигата. Кагава пък се изравни с Дъглас Коста на върха при подавачите. Двамата имат по 6 асистенции.

 

Борусия Дортмунд - Аугсбург 5:1
1:0  Пиер-Емерик Обамеянг - 18'
2:0  Марко Ройс - 21'
3:0  Марко Ройс - 33'
3:1  Раул Бобадия - 49'
4:1  Пиер-Емерик Обамеянг - 85'
5:1  Пиер-Емерик Обамеянг - 91'

 

Дортмунд: Бюрки, Хумелс, Сократис, Гинтер, Шмелцер, Бендер (Вайгъл - 76'), Кастро (Янузай - 76'), Гюндоган, Кагава, Ройс (Рамос - 82'), Обамеянг

Аугсбург: Хитц, Калсен-Бракер, Фойлнер, Клаван, Макс, Байер, Троховски (Моравек - 46'), Коо, Кор (Жи - 75'), Есвайн (Вернер - 46'), Бобадия