Агентът на Марко Ройс потвърди, че от Байерн Мюнхен не са се свързвали с него, за да уговарят трансфер на супрезвездата.

През последните седмици все по-усилено се спекулира, че Ройс ще премине в Байерн, следвайки стъпките на бившите си съотборници в Борусия Дортмунд Марио Гьотце и Роберт Левандовски.

"Не съществува тема "Марко Ройс и Байерн Мюнхен", уверявам ви в това. Не съм водил разговори с представители на Байерн", увери пред списание "Кикер" агентът на футболиста Дирк Хебел.

Въпреки четвъртата контузия в глезена на Ройс за календарната 2014 година, кандидати за подписа му не липсват. Сред германските медии се посочват 5 топ-клуба, които имат предимство в покера за "Ролс"-Ройс: Байерн, Реал Мадрид, Барселона, Челси и Манчестър Юнайтед.

Байерн Мюнхен искаше крилото още докато той беше част от Борусия Мьонхенгладбах, но той избра Дортмунд. Неговият близък приятел Марио Гьотце директно заяви, че иска пак да играе в един отбор с Марко...

Изпълнителният директор на баварците Карл-Хайнц Румениге пък разпали огъня през лятото, когато обяви, че клаузата за откупуване (може да бъде активирана след 30 юни 2015 година) на Ройс не е 35 милиона евро, а 25 милиона евро.

Реал Мадрид пък се надява на добрите контакти с мениджърската агенция "Спортс Тотал", която представя не само Ройс, но и привлечения от Байерн Тони Кроос.

От Барса разчитат на вратаря Марк-Андре тер Стеген, който беше съотборник на Ройс в Борусия Мьонхенгладбах. Ако обаче забраната за трансфери на каталунците остане, те остават извън играта за привличането на звездата.

Челси остава в периферията при надцакването, но според sport1.de лондончани изкушават босовете на Борусия Дортмунд не само със свежи пари, но и с качествен заместник на Ройс - Андре Шюрле.

С малки шансове към момента изглежда Манчестър Юнайтед, който разполага с бюджет за гръмки трансфери, но преминава през преходен период. Големият плюс на "червените дяволи" е, че са любимият отбор на Ройс (по думите на Марио Гьотце).