Капитанът на Борусия Дортмунд Матс Хумелс е уверен, че тимът ще излезе от трудната ситуация, в която се намира в Бундеслигата. Защитникът подкрепи наставника Юрген Клоп, който е обект на критики заради слабите резултати.

След изиграването на вчерашните мачове в първенството "жълто-черните" отново се озоваха на последната позиция в таблицата. Днес те имат възможност да изплуват от дъното при гостуването си на Айнтрахт Франкфурт.

"Напълно изключвам варианта Юрген Клоп да се чувства за виновник за случващото се. А и никой в отбора не смята, че той носи вина. Не вярвам, че той ще си тръгне", каза Хумелс пред вестник "Билд ам Зонтаг".

"Би било напълно грешно, ако сега говорим за поставени цели за сезона. В оставащите пет мача до края на годината трябва да постигнем поне пет победи."

"Надявам се и смятам, че дискусията за мястото ни в зоната на изпадащите ще приключи в края на месец декември. Не зная дали договорът ми е валиден и за участие във Втора Бундеслига. Навярно да, но не мисля за това в момента", добави Хумелс.