Телевизия "Скай" разкри тайната на звездата на Борусия Дортмунд Марко Ройс, който напоследък празнува попаденията си по нетрадиционен начин, без да показва видима емоция.

След снощния си гол срещу Галатасарай крилото сложи ръце пред устата си. В мача срещу Байерн в събота Ройс също откри резултата, но вместо да куфее, спокойно сложи ръце на ушите си. Малко по-рано пък неговият гол срещу Санкт Паули за купата на Германия бе отпразнуван с поставяне на ръце върху очите.

Според мнозина по този начин националът се дистанцира от непрестанните слухове за негов трансфер, което накара футболиста да напише в профила си във Фейсбук, че много други хора се интересуват за бъдещето му повече от самия него.

Други пък намериха философска връзка в реакцията на Ройс след гол, правейки аналогия с трите мъдри маймуни, които закриват очите, ушите и устата си. Те са символ на будистката концепция как да се защитим от злото.

Оказа се, че истината е доста по-проста и съвсем различна от спряганите теории. Ето какво каза Ройс, притиснат от "Скай" да разгадае тайната: "Направих го, заради сключен бас с двама приятели". Звездата обаче не уточни какво точно е спечелил от облога...