Борусия Дортмунд може да изпитва сериозни проблеми в Бундеслигата, където е с равен брой точки с последния Вердер Бремен, но пък в Шампионската лига момчетата на Юрген Клоп са истинско страшилище.

Още по темата

 

Четири мача, четири победи и 13:1 голова разлика. Никога преди това Борусия не бе стартирал толкова силно в Шампионската лига. Никога досега друг отбор не бе стартирал по този начин, събирайки пълен актив от точки и голова разлика +12 след първите четири кръга.

Освен това Борусия се намира в рекордна за клуба серия от пет поредни победи в турнира, като се вземе под внимание победата им с 2:0 над Реал Мадрид на четвъртфиналите миналия сезон.

В момента "жълто-черните" имат най-доброто нападение и най-добрата защита в надпреварата, като те вече се класираха за фазата на елиминациите. Първото им място в групата е почти сигурно, имайки предвид аванса им от пет точки пред втория Арсенал.

Едни от най-добрите на терена снощи бяха защитниците Сократис и Невен Суботич. Първият вкара дебютен гол в турнира, нацели греда и спечели 70% от единоборствата си. Сърбинът пък спечели всички единоборства и постигна 90% точни пасове.