Треньорът на Борусия Дортмунд Юрген Клоп заяви преди утрешното домакинство на Хамбургер, че "жълто-черните" нямат проблем с настройката и превключването от "Шампионска лига" на "Бундеслига".

През този сезон момчетата на Клоп се представят великолепно в най-престижния европейски клубен турнир, където имат две победи и голова разлика 5:0. Те победиха и Байерн Мюнхен за суперкупата на Германия през лятото, но в първенството записаха три загуби в първите шест кръга, при голова разлика 9:11.

"Не съм останал недоволен от видяното срещу Андерлехт, но ние не изиграхме перфектен мач. Искаме да работим върху тези неща. Не считам, че имаме проблем с нагласата. Напротив, Бундеслигата ни е по-важна от Шампионската лига", започна Клоп на пресконференция.

"Резултатите ни в ШЛ са драстично по-добри. Някой беше казал, че за два мача в ШЛ сме спечелили почти толкова точки, колкото за шест мача в първенството. Но не става дума за липса на концентрация."

"Когато загубим няколко пъти, веднага ме питате дали имаме проблем с настройката. Но ако някой в нашия отбор изпитва такъв проблем, значи има Алцхаймер. И аз ще съм първият, който ще го срита по задника."

"Срещу Хамбургер искаме да поправим грешката от дербито с Шалке. Не искам да се създава усещането, че заради победата срещу Андерлехт вече сме го направили. Нашето положение в първенството не се е променило. Трябва да продължим напред."

"Наистина е много кратка почивката от два дни между два мача, но моят отбор е доказвал хиляди пъти, че е в състояние да се справи. Вярвам, че утре ще направим крачка в правилната посока."

"Играта на Хамбургер след смяната на треньора стана по-емоционална. Те са по-освободени. Те имат качествен състав. Който мисли по различен начин, носи очила с цветовете на клуба си, или пък помни само последните резултати."

"Ние не говорим за проблем със защитата ни, а за дефанзивен проблем, който очевидно е налице, щом сме допуснали 11 гола. Ние имаме седем мача в рамките на 22 дни и сега по време на паузата за мачовете на националните отбори ще можем да работим върху някои неща."

"Обамеянг и Кагава няма как да получат почивка, защото ни липсват доста хора. Гроскройц? Той няма нужда от почивка. Проблемът с "английските седмици" е, че когато някой получи контузия, ние имаме на разположение 2-3 дни, за да го подготвим за следващия мач. Но със Себастиан Кел ще направи всичко възможно", добави Клоп.