Повторната контузия на Марко Ройс в левия глезен накара дори най-големите врагове на Борусия Дортмунд да проявят съчувствие към крилото.

След като сънародниците на Ройс от Байерн го подкрепиха веднага след мача с Шотландия, днес това стори и спортният директор на вечния съперник Шалке Хорст Хелдт.

"Наистина съжалявам много, че Марко получи контузия. Подобно нещо винаги е лошо, без значение дали става дума за футболист на Борусия, Байерн или друг клуб", каза Хорст Хелдт пред вестник "Билд".

"Ройс без съмнение е сред най-добрите футболисти в Бундеслигата. А ние искаме да се конкурираме с най-добрите", добави шефът на стадион "Фелтинс Арена".

Асът на Шалке Юлиан Дракслер каза: "Безумно много ми е жал за Марко, който пропусна и световната заради такава контузия. Отново се случи на него. Марко е човек, който ще се справи, този път е "само" частично разкъсване".

Друг халф на Шалке - Роман Нойщедтер, който е бивш съотборник на Ройс от Борусия Мьонхенгладбах, също показа симпатии към колегата си.

"Когато това се случи на приятел, трудно можеш да намериш точните думи. Познавам го, в момента е разочарован и ще иска да остане насаме със себе си. В дербито ние ще имаме предимство, че той няма да играе. Той е сред най-добрите играчи в света и с оправдание е ухажван от топ-клубове", заяви Нойщедтер.