Щутгартер Кикерс - Борусия Дортмунд, двубой от първия кръг за Купата на Германия. Стадион "Мерцедес-Бенц Арена", 16.30 часа българско време.

 

Групата на Борусия Дортмунд:

Вратари: Вайденфелер, Лангерак, Аломерович

Защитници: Суботич, Пишчек, Гинтер, Дурм, Зар, Бандовски

Халфове: Кел, Гроскройц, Бендер, Мхитарян, Хофман, Йожич, Ройс

Нападатели: Иммобиле, Рамос, Обамеянг, Жи

Контузени: Шахин, Хумелс, Сократис, Шмелцер, Кирх

Извън групата: Гюндоган, Блашчиковски, Бонман

 

Прогноза на Gol.bg:

Поради огромния зрителски интерес мачът беше преместен на стадиона на елитния Щутгарт. Още във вторник бяха изкупени 30 000 билета за срещата, като по този начин третодивизионният германски тим регистрира рекорд по посещаемост в историята си. От съображения за сигурност бяха пуснати в продажба 38 хиляди пропуска.

Извън състава на Борусия остават Оливер Кирх, Марсел Шмелцер и Сократис, които получиха контузии в мача срещу Байерн Мюнхен за суперкупата на Германия и треньорът Юрген Клоп няма да рискува.

Предимството на Кикерс е, че отборът вече изигра четири срещи в Трета лига и се намира в по-добро физическо състояние от "Жълто-черните", за които кампанията стартира тази седмица срещу баварците.

Пред аматьорския отбор стои трудна задача, защото Дортмунд е губил само два пъти в последните си 16 мача в турнира, при това срещу шампиона Байерн.

Макар да се сред най-добрите аматьорски отбори в страната, Кикерс едва ли ще може да се противопостави на Борусия. В лагера на германския вицешампион не крият амбициите си отново да играят на финала и затова Юрген Клоп и неговите момчета ще гледат сериозно на задачата.


Резултат:  Щутгартер Кикерс - Борусия Дортмунд   0:2