Изпълнителният директор на Борусия Дортмунд Ханс-Йоахим Вацке е на мнение, че "жълто-черните" нямат нужда от хармония в отношенията с Байерн Мюнхен.

Между двата клуба се появи голямо напрежение не само заради свирепата битка на домашната и европейската сцена, но и заради факта, че баварците отмъкнаха две от големите звезди на Борусия Марио Гьотце и Роберт Левандовски.

През последните дни изпълнителният директор на Байерн Карл-Хайнц Румениге сподели, че в Дортмунд трудно ще успеят да премахнат клаузата за откупуване на Марко Ройс. Така дни преди мача за суперкупата на Германия между двата тима градусът започна да се увеличава.

"Ние защитаваме интересите на Борусия Дортмунд. Във футбола нямам нужда от хармония, за какво ми е? В Бундеслигата се уважаваме, но все пак сме конкуренти. Ако имам нужда от хармония, ще отида в певческо дружество", отсече Вацке пред "Билд ам Зонтаг".

"Това се отнася и в отношенията ни с Байерн Мюнхен. В крайна сметка не искаме да печелим титлата заедно, ние сме конкуренти. Изпитваме респект един към друг, но няма нужда да се правим на приятели."

"Аз съм изключително учуден, че господин Румениге се изказва твърде често за Борусия Дортмунд в последно време. Нямам представа дали коментарът му за Ройс беше някакво съчувствие към нас."

"Марко Ройс е наясно, че може да печели трофеи с нас. Вярваме, че можем да му предложим добър договор, за да се обвържем дългосрочно с него. Дали ще успеем, времето ще покаже."

"Шинджи Кагава? За него в момента няма място в Борусия. Към момента не е имало нито един сигнал, че Кагава може да бъде актуален за нас", добави Вацке.