Най-силният български боксьор Кубрат Пулев заяви при пристигането си на летище "София", че е спал спокойно след сблъсъка с Владимир Кличко. Кобрата игра офанзивно, но бе нокаутиран в петия рунд и украинецът запази световната си титла.

"Искам да благодаря на цяла България, че беше с мен. Благодаря на хората, които дойдоха не просто да ме гледат в Хамбург, а да ме подкрепят", каза Кубрат Пулев.

"Доказахме не само, че сме единен народ, но и доста топъл народ. Продължавам да се развивам, да се уча, защото животът е едно училище."

"Продължаваме напред и не се отказваме. Много хора казват "горе главата", но по-нагоре няма накъде. Спах нормално след мача. Не е лесно да се бориш сам срещу такава огромна империя и мафия."

"Имаше много голяма публика, по-голямата част бе българска. Имах чувството, че съм в България и това ми помогна. Тепърва ще правим анализите, ще има пресконференция."

"Изиграх добре боя, но в бокса има и късмет. Не мисля, че съм подходил емоционално в изказванията си след двубоя", добави Пулев.

Половинката му Андреа добави: "За мен той беше най-добрият и все още е най-добрият. Гледах мача вкъщи, както винаги. Чухме се с Кубрат една минута преди да излезе на ринга. Казах му, че го обичам".