Бившият наставник на Борусия Дортмунд и Байерн Мюнхен – Отмар Хитцфелд изказа своите опасения, че евентуален трансфер на Кристиано Роналдо на „Алианц Арена“ ще създаде сериозно напрежение в съблекалнята на отбора. Като причина за това си вярване, спецът определи високи финансови изисквания на португалеца.

Докато несъмнено преминаването на играч от класата на португалския нападател ще направи отбора още по-добър на терена, Хитцфелд смята, че негативите, които Кристиано  ще доведе със потенциалната си заплата в клуба, ще се отразят сериозно на обстановката в съблекалнята на отбора.

„За феновете Роналдо ще е като подранил коледен подарък, но това няма да е перфектният трансфер. Той ще развали структурата на заплатите и Байерн ще имат проблеми с други от играчите в отбора. И тогава идват агентите, които ще започнат да искат нови договори и повече пари за клиентите си“, заяви пред t-online.de Хитцфелд.

Роналдо бе спряган за трансфер в шампиона на Германия след появилата се информация за неговото решение да напусне Испания поради проблемите, които има с данъчните служби в иберийската държава.

„Президентът на клуба – Ули Хьонес никога не бил поел такъв риск“, категорично завърши по темата 5-кратният шампион в Будеслигата с баварския колос.

Подобно мнение като това за Роналдо, любимецът на баварските фенове изяви и относно други цел на Байерн – Алексис Санчес.

„Ако в Байерн иска Санчес, ще трябва да се бръкнат на дълбоко, за да съберат нужните финанси. Ще се чудят дали си е струвало да се подсилват с друг атакуващ футболист. В Мюнхен вече играят футболисти като Робен, Рибери, Мюлер, Тиаго и Левандовски. Трябва да потърсят начин за сформирането на атакуваща формация около вече наличните играчи“, завърши Генералът.