Капитанът на Байерн Мюнхен Филип Лам изрази желанието си да играе с Бастиан Швайнщайгер и през следващия сезон. Както е известно, Швайни е свързван с трансфер в Манчестър Юнайтед.

"Разбира се, че ще съжалявам, ако той си тръгне. С него не сме сред най-младите в отбора. Нямам причина да говоря с него, защото всеки един от нас решава какво да прави и другите трябва да приемат решенията ни", каза Лам пред Goal.com.

"С него играем в един и същ отбор още от 16-годишни, като изключим моя период под наем в Щутгарт. Ние сме преминали през много неща заедно и за мен той е изключителен играч. Решението за бъдещето му трябва да бъде взето от самия него и клуба. Друг играч не трябва да бъде въвличан в това."

"Преди седем години и аз обмислях да сменя обстановката, защото до края на договора ми не оставаше много време. Мислех за напускане и за ново предизвикателство. За мен винаги най-важното нещо е било да бъда колкото се може по-успешен с моя клуб Байерн."

"Може би ако си бях тръгнал, щях да имам възможността да спечеля Шампионската лига по-рано. Но в емоционален план нямаше да бъде същото."

"Байерн показа, че може да се бори във всеки турнир. През миналия сезон имахме твърде много контузени играчи. Ако всички бяхме здрави, нашите шансове щяха да бъдат доста по-големи."

"Но това го казах преди пет години: Байерн трябва да наблюдава трансферния пазар и да знае къде да подсили състава. Точно сега ние сме конкурентоспособни", каза още Лам.

В същото време голяма част от феновете на Байерн Мюнхен в интернет започнаха акция, с която призовават клуба да задържи местните момчета от школата като Швайни, Лам и Томас Мюлер.