След победата на Байерн Мюнхен с 4:0 над Аугсбург в събота изпълнителният директор на шампионите Карл-Хайнц Румениге беше категоричен, че Ариен Робен е най-добрият полеви футболист в света.

Холандецът, който вкара два гола на приятната изненада в Бундеслигата, се изказа доста скромно и смята, че неговият шеф е сбъркал...

"Карл-Хайнц Румениге наистина ли е казал, че съм най-добрият в света? Ако трябва да бъда честен, не мисля, че той е прав", сподели Робен, цитиран от вестник "tZ".

"Мисля, че има няколко футболисти, които са още по-добри от мен. Кристиано Роналдо и Лионел Меси са две чудовища. Това, което двамата правят в последните шест години е невероятно. Те са пред останалите", каза Робен.

Спортният директор на мюнхенци Матиас Замер пък смята, че Робен е полезен не само на терена, но и в съблекалнята, защото умее да мотивира съотборниците си на почивката, когато нещата през първото полувреме на мачовете не вървят.

"Лалето" получи комплименти също така от треньора си Пеп Гуардиола: "Ариен разполага със страхотни качества, той притежава много силен характер".

Според Лотар Матеус пък Робен е трябвало да бъде сред номинираните за Златната топка на мястото на Меси: "Лео със сигурност не беше най-добрият играч на световното първенство. Тази награда трябваше да отиде при Ариен, или при някой германски футболист".