Байерн Мюнхен игра феърплей и победи ЦСКА Москва с 3:0 в среща от група "Е" на Шампионската лига, която се игра на стадион "Алианц Арена".

Германският шампион откри резултата чрез Томас Мюлер от дузпа, отсъдена за нарушение срещу Франк Рибери. Малко след това Сейду Думбиа стори нещо изумително - слаломира между петима играчи на домакините, но Нойер спаси удара му.

Баварците доминираха след паузата, но едва пет минути преди края на редовното време удвоиха аванса си чрез Роде. Преди това Левандовски нацели гредата на празна врата. В 90-тата минута Гьотце оформи крайния резултат.

Байерн спечели групата с актив от 15 точки, докато ЦСКА Москва отпада от евротурнирите, оставайки с пет пункта на сметката си.


Гостите сътвориха първата опасна атака в срещата. След рутинно центриране на Ерьоменко отдясно Сейду Думбиа надскочи Себастиан Роде и отправи опасен удар с глава, но кълбото прелетя покрай левия страничен стълб.

След като бяха изминали десетина минути игра Франк Рибери получи зад гърба на защитата и стреля мощно, но Акинфеев спаси. В същото време съдийската бригада правилно маркира тънката засада.

Гаудино имаше добра възможност, но не си спря топката след прецизен пас на Гьотце, а после удар на младока беше блокиран. Боатенг изпрати далечен снаряд, но не беше настроил мерника си.

Четвърт час след началото Рибери финтира Натхо и последният го спъна в наказателното поле, в близост до очертанията му. Реферът посочи бялата точка, въпреки протестите на провинилия се футболист. Томас Мюлер застана зад топката и реализира в долния ляв ъгъл. Това бе неговият 24-и гол в турнира, с което стана най-резултатният играч на Байерн в ШЛ. Зад него са Марио Гомес с 23 гола и Джоване Елбер с 22 попадения.

В средата на първата част Сейду Думбиа направи нещо немислимо, преминавайки през петима играчи на Байерн! Той залъга Роде, избяга от шпагата на Данте, не срещна трудности с Бернат и Боатенг, а Гаудино се свлече на земята и освободи пространство за нападателя. Думбиа остана очи в очи с Нойер, но най-добрият вратар в света спаси сигурен гол, намесвайки се с крак.

Десетина минути преди почивката Рибери върна хитро към Гьотце, който вкара без проблеми, но съдийската бригада маркира засада. Швайнщайгер стреля от границата на наказателното поле, но Акинфеев изби.

След почивката влезлият като резерва Роберт Левандовски отправи бомбен изстрел, но той беше насочен право в ръцете на Акинфеев, който боксира. После Роде нанесе точен удар с глава, но стражът на гостите не бе затруднен.

Стражът на гостите отрази тупалка на Ариен Робен отляво, а след това добавката на Левандовски от упор намери тялото на съперников футболист.

Двайсетина минути преди края на редовното време втори гол на Гьотце беше отменен заради засада. Техничарят получи страхотен пас от Швайнщайгер, но беше с няколко сантиметра зад защитата.

При първата опасна атака на гостите след паузата Муса получи добро подаване, но би покрай целта. Байерн отново се хвърли напред и този път Робен премина като на парад покрай трима съперникови футболисти, но Акинфеев спаси завършващият му удар.

Четвърт час преди края Левандовски първо не успя да засече с глава центрирането отблизо на Робен, а после шутира мощно, но право в ръцете на руския вратар.

В 79-тата минута Левандовски преодоля вратаря и вместода вкара в опразнената врата по диагонала, той нацели дясната греда. На голлинията пък топката бе изчистена от Фернандес точно преди Робен да я добута в мрежата.

Пет минути след това обаче нямаше прошка. Байерн атакува продължително, топката стигна до Швайнщайгер и той пусна меко подаване почти от аутлинията, намирайки Роде на далечната греда. Роде зае най-добрата възможна позиция и реализира с глава.

В 89-тата минута Робен навърза вратаря и няколко защитници, но би над напречната греда с десния крак.

Секунди след това холандецът беше в основата на третия гол за своите в мача. Той даде възможност на Гьотце да навлезе в пеналта сам срещу Акинфеев, а "Супер Марио" разстреля стража без проблеми с плътен удар в левия ъгъл.

 

Байерн Мюнхен - ЦСКА Москва  3:0

1:0 Томас Мюлер - 18', дузпа

2:0  Себастиан Роде - 84'

3:0  Марио Гьотце - 90'

 

Байерн: Нойер, Данте, Боатенг, Бернат, Хойберг, Роде, Швайнщайгер, Гаудино (Вайзер - 73'), Рибери (Робен - 46'), Гьотце, Мюлер (Левандовски - 46')

ЦСКА: Акинфеев, Березутски, Фернандес, Игнашевич, Набабкин, Вернблум, Натхо (Тошич - 66'), Дзагоев, Ерьоменко (Миланов - 82'), Муса, Думбиа