Филип Лам претърпя успешна операция днес след като преди два дни счупи глезен по време на тренировки.

Капитанът на Байерн ще остане няколко дни в болница, след което ще почива още няколко седмици. Очаква се той да отсъства от игра поне три месеца.

"Два дни след като Филип Лам получи счупване на десния глезен на тренировъчното игрище, капитанът на Байерн претърпя успешна операция в четвъртък сутринта", се казва в изявление на сайта на клуба.

"Счупването бе поправено и бе фиксирано с хирургическа пластина и болт. Лам ще прекара следващите няколко дни в болница и му бе наредено да даде покой на десния си крак за няколко седмици, преди да започне рехабилитационна програма. Клубът и феновете му пожелават бързо възстановяване".

Ако възстановяването на Лам не протече достатъчно бързо, през януари може Пеп Гуардиола да му потърси заместник. Според английския вестник Експрес цел номер едно ще бъде Мартин Монтоя от Барселона.

Юношата на каталунците не получава почти никакви шансове от новия наставник Луис Енрике. Гуардиола от своя страна цени високо защитника и именно той през 2010-та година му даде дебют за клуба.

Междувременно добрата новина за Байерн е това, че Мануел Нойер почти със сигурност ще бъде на линия за мача срещу Хофенхайм в събота.

Вратарят пропусна мача на националния отбор на Германия срещу Испания заради лека контузия в коляното. Това можеше да е сериозен проблем, защото резервните вратари Пепе Рейна и Том Щарке също са контузени.

За късмет на баварците обаче Нойер успя да проведе тренировки в сряда и вероятно ще бъде на линия през уикенда.