Байерн Мюнхен сложи край на спекулациите, удължавайки договора на спортния директор Матиас Замер до лятото на 2018 година.

Контрактът на Замер изтичаше в края на настоящия сезон и в медиите се появи информация, че той ще бъде заменен от спортния директор на Севиля Рамон Родригес Вердехо.

Наричаният на кратко Мончи бивш вратар е бил харесан от треньора на мюнхенци Пеп Гуардиола, написа преди повече от месец вестник "Мундо Депортиво".

47-годишният Замер започна работа в Байерн през лятото на 2012 година, когато замени на поста Кристиан Нерлингер. Още през първия си сезон в Мюнхен носителят на Златната топка за 1996 година имаше принос за историческия требъл.

"Искам да благодаря на ръководството за доверието към мен, но също така и за добрата съвместна работа с моите колеги в управлението на Байерн", каза Замер, цитиран в официалната страница на клуба в интернет.

"Обещавам, че ще работя със същата страст и интензитет, които съм показвал до момента. всички в Байерн имаме големи цели. Ще направя всичко възможно, за да помогна за тяхното осъществяване", допълни Замер.

Президентът на Байерн Карл Хопфнер заяви, че решението за новия договор на Замер е било взето напълно единодушно.