Треньорът на Байерн Мюнхен Пеп Гуардиола заяви след нулевото равенство срещу Борусия Мьонхенгладбах, че е доволен от представянето на своя тим и от резултата. Баварците запазиха аванса си от четири пункта пред втория Гладбах и продължават без загуба през кампанията.

Още по темата

 

"Много, много съм горд от моя отбор. През първото полувреме контролирахме много добре мача и спирахме техните опасни атаки чрез Крузе, Рафаел и Хаан", започна Пеп Гуардиола, цитиран на официалната страница на шампионите в интернет.

"През второто полувреме станахме по-уморени, което е нормално. Искахме да победим, но позагубихме част от организацията си и допуснахме малко повече техни атаки. Но ние играхме на голям стадион, със страхотна атмосфера и големи личности. Аз съм много доволен от нашето представяне и от точката."

"Трябва да останем спокойни и следващата седмица продължаваме. Представянето на Мануел Нойер? Да, доволен съм от него. Ману е най-добрият вратар в света", завърши своя коментар след мача Пеп Гуардиола по адрес на своя вратар, който вече е в серия от 658 минути без допуснат гол в първенството.

Наставникът на Гладбах Лусиен Фавре добави: "Доволен съм. Защитавахме се интелигентно и правихме малко нарушения. Байерн натискаше здраво, те са много опасни и винаги имат решение. Бяхме наясно, че имаме своите шансове при контраатаки и можехме да отбележим през второто полувреме, но и Байерн беше много опасен".