Бившият президент на Байерн Мюнхен Ули Хьонес е отслабнал с 18 килограма за близо четири месеца в затвора, потвърди почетният президент на клуба Франц Бекенбауер.

"Ули изглежда наистина много добре, той е отслабнал с 18 килограма. Радвам се за него и съм спокоен, че той се е справил с трудното положение", заяви Кайзера пред вестник "Билд".

През уикенда Хьонес получи право да излезе от затвора за втори път и да прекара три часа със семейството си и трима специални гости: Франц Бекенбауер, изпълнителния директор на Байерн Карл-Хайнц Румениге и председателя на надзорния съвет на Шалке Клеменс Тьонис.

"Много се зарадвах от срещата с Ули, той изглежда добре. Това беше посещение от личен характер. Ние сме приятели от 20 години и работим заедно десет години във фондацията на съпругата ми", заяви Тьонис, който е един от най-богатите германци със състояние от 950 милиона евро.

Както е известно, Хьонес бе осъден на 3 години и половина лишаване от свобода заради укриване на данъци. Той обаче е получил привилегията да излиза от затвора, защото е платил цялата сума, която дължи на държавата.

Според германската агенция "Фокус" общата сума (с наказателните лихви), която Хьонес е превел в хазната, възлиза на 40 милиона евро.