Крилото на Байерн Мюнхен Джердан Шакири също намекна за напускане, подобно на своя съотборник Пиер-Емил Хойберг.

Още по темата

 

Двамата таланти много рядко попадат в плановете на треньор Пеп Гуардиола и вече се оглеждат за други опции заради желанието си да играят редовно.

"Най-важното нещо, от което се нуждаеш за показване на добри игри и да имаш добър контакт с треньора и да усещаш неговото доверие", поясни Шакири пред вестник "Нойен Цюрхер Цайтунг".

"При мен това не се случваше винаги. Аз се нуждая от това доверие и от мачове, за да мога да се представям силно. Затова исках и повече игрови минути през лятото. Поради тази причина бях готов да пробвам и нещо ново."

"Изпитвах смесени чувства, защото треньорът беше наясно с това. Не ми беше лесно. Но моето отношение към Гуардиола е добро. В противен случай той нямаше да ме пусне като титуляр в мача срещу Хановер."

"Повтарял съм го няколко пъти: в Байерн вече няма нужда да доказвам, че мога да играя като титуляр, защото съм го доказал многократно. Не е приятно, когато си национален състезател и стоиш на пейката за сметка на 17-годишен с по-малък опит", добави швейцарецът, визирайки Джанлука Гаудино.

"През лятото обсъдихме ситуацията с Байерн, защото исках да играя повече. Те бяха категорични: трябваше да остана в клуба и аз го приех. Но през зимата ще говорим отново", добави Шакири, чийто договор изтича през 2016 година.