Арсен Венгер е отказал оферта от Байерн Мюнхен за Месут Йозил през това лято, твърди испанския вестник Ел Конфиденциал.

Според изданието наставникът на баварците Пеп Гуардиола искал да се възползва от неубедителното представяне на Йозил през първия му сезон във Висшата Лига и да го върне в Бундеслигата.

Испанецът бил голям почитател на Йозил и искал да го вземе още докато бе начело на Барселона. Тогава обаче Реал Мадрид го изпревари и направи един от най-големите си трансферни удари, взимайки Йозил за 15 милиона евро от Вердер Бремен.

Сега Гуардиола се надявал да привлече Йозил, но получил категоричен отказ от Венгер. Мениджърът на "Артилеристите" продължава да има пълно доверие на германския национал, въпреки многото критики към него.

Венгер вижда в Йозил една от водещите фигури в отбора си, макар че според мнозина ограничава потенциала му като го поставя по крилото. Срещу Астън Вила и Галатасарай обаче той го пусна в центъра на полузащитата и загатна, че може и занапред да го остави там. Срещу Челси обаче Йозил отново бе незабележим, но въпреки това той бе оставен на терена до край без да бъде заменен.

За сметка на това Сеск Фабрегас направи пореден силен мач след идването си на "Стамфорд Бридж". Така със сигурност ще бъде поставено отново под въпрос решението на Венгер да се откаже да върне обратно испанеца на "Емиратс".

През лятото той имаше тази възможност, след като стана ясно, че Сеск напуска Барселона. Венгер обаче заяви, че е нямало как да го вземе, защото вече има Йозил. Новината за офертата на Байерн обаче поставя това обяснение под въпрос.