От Байерн Мюнхен потвърдиха, че са постигнали споразумение с Атлетико Мадрид за трансфера на Марио Манджукич.

Все още двата тима не са подписали официален договор, но всичко е уточнено и преминаването на хърватския нападател на "Висенте Калдерон" е въпрос на време.

Манджукич се оказа излишен на Алианц Арена след пристигането на Роберт Левандовски. Бившият нападател на Борусия Дортмунд дойде със свободен трансфер и днес бе представен на официална пресконференция.

"Все още няма нищо официално, но има устна договорка между Байерн, Атлетико Мадрид и Марио Манджукич", коментира на пресконференцията спортният директор на баварците Матиас Замер.

"Искаме да благодарим на Марио за неговото представяне в Байерн и да му пожелаем всичко най-добро в бъдеще. Той винаги е действал коректно и е бил модел за подражание. Мога да кажа само добри неща за него".

Същевременно бе обявено, че Левандовски ще носи номер 9, а друго ново попълнение - Себастиан Роде номер 20.

"Чувствам се много, много добре. Батериите ми са напълно презаредени. Знам, че всеки сезон в Байерн целта е спечелването на титли. Трябва да работим здраво. Ще е много добре", коментира Левандовски.

Накрая Замер коментира и състоянието на контузените футболисти:

"Операцията на Тиаго Алкантара бе успешна. Ще трябва още време докато се върне, но ние му даваме всичкото време, което е необходимо. Рибери ще се завърне на 15 юли и е вероятно веднага да се включи в отбора".