Вратарят на Байерн и на германския национален отбор по футбол Мануел Нойер намери виновник за контузията в дясното рамо, която заплашваше участието му на Мондиал 2014.

Според стража неговото подхлъзване във финала за купата на Германия срещу Борусия Дортмунд се е дължало на момчето, което подава топката край тъчлинията.

"Всичко това нямаше изобщо да се случи, ако момчето, което подава топката, не я беше хвърлило толкова бързо обратно към терена", сподели Мануел Нойер пред "Дер Вестен".

"Видях цялата тази ситуация от паднала позиция и затова побързах да се върна колкото се може по-бързо на вратата си, подхлъзвайки се на тревата и падайки на рамото си."

"Освен това тревата беше мокра. Нямах късмет, но и момчето имаше своя принос във всичко това. След мача си поговорих с него за кратко."

"Постепенно той стана малко по-сериозен. После не каза нищо, но не му бях истински ядосан, ние все пак спечелихме купата на Германия. "

"Контузиите се случват. Гледах тази ситуация няколко пъти на видео след мача. При анализа стана ясно, че трябваше да изляза извън рамките на вратата си", добави Нойер.