Легендата на германския футбол Франц Бекенбауер бе назначен за посланик на Байерн Мюнхен по света. Задачата на почетния президент е да ускори популяризирането на клуба извън Европа, предимно в САЩ и Китай.

"Франц Бекенбауер е с голяма разлика пред всички останали най-известното лице на клуба. Той има важна роля, тъй като се радва на популярност по целия свят", сподели изпълнителният директор на Байерн Карл-Хайнц Румениге.

"Целта е марката на Байерн да добие по-голяма известност по света. Също така бихме искали да увеличим финансовите си приходи от спонсорство и мърчандайзинг, въпреки че финансовото състояние на Байерн навярно е най-доброто в цялата ни история", добави "Кале".

Работата на Кайзера на новата длъжност практически започва на 30 юли, когато Байерн заминава за САЩ, където ще играе приятелски мач с мексиканския Гуадалахара  ден по-късно.

"Бих искал в следващите години да използвам всичките си контакти, които съм създал във ФИФА, УЕФА, ГФС или при организирането на Мондиал 2006, да бъдат в полза на клуба", заяви Бекенбауер, който се похвали на профила си в социалната мрежа Туитър.

Както е известно, на 1 април Байерн отвори офис в Ню Йорк, правейки първата крачка към популяризирането на баварците на американска земя. Скоро се очаква отварянето на офис и в Китай.