Байерн Мюнхен прости на английския вестник "Сън" за обидата по адрес на Бастиан Швайнщайгер. Изданието ще получи акредитации за двубоя между баварците и Манчестър Юнайтед в сряда.

След срещата Манчестър Юнайтед - Байерн, завършила 1:1, "Сън" излезе със снимка на Бастиан Швайнщайгер и заглавие "You Schwein", използвайки игра на думи - на немски език "Schwein" означава "прасе".

Вестник "Мирър" също беше доста краен в опита за оригинално заглавие, изригвайки с "You dirty Schwein", което може да се тълкува като "Мръсно прасе". От Байерн реагираха мигновено и заявиха, че "Сън" и "Мирър" няма да получат акредитации за реванша.

Интересното е, че двете издания се опитаха да замажат гафа, заявявайки, че са визирали Уейн Руни, който изкара червен картон на Швайнщайгер с очевидна симулация.

От Байерн потвърдиха, че са получили извинения от двата вестника - чрез телефонно обаждане и и-мейл, но въпреки това поискаха публично извинение от страниците на изданията.

Такова последва само от "Сън", който се разкая с думите "Извинявай, Бастиан. Целта ни не беше да обиждаме нито теб, нито Байерн Мюнхен".