Звездата на Байерн Мюнхен Марио Гомес бе сочен за пример по отношение на стабилността в личния живот.

Таранът се радваше на 9-годишна връзка с приятелката си Силвия Майхел - неговата ученическа любов. Двамата обаче вече са разделени, гръмна вестник "Билд".

27-годишният футболист и неговият адвокат не съобщават причините за раздялата с 26-годишната фармацевтка, която следваше футболиста навсякъде. Според изданието двамата не са заедно от почти два месеца.

По време на Евро 2012 хубавицата бурно подкрепяше германския национал от трибуните, заедно с други футболни половинки в лагера на Бундестима.

След шампионата на Стария континент Марио и Силвия изглеждаха повече от щастливи заедно по време на почивката в Ибиса. Двамата сияеха и по време на Октоберфест, в отношенията им не се долавяше никаква криза.

Гомес и Майхел се запознават още като ученици в Щутгарт. След това Марио се налага в състава на швабите и дори печели титлата в Бундеслигата през 2007 година.

Две години след това следва шумен трансфер в Байерн Мюнхен за невероятните 30 милиона евро. Вече със статут на суперзвезда в родината си, Марио остава верен на Силвия и не обръща внимание на хилядите фенки. Майхел още бе студентка, а после успешно се дипломира.

Сега обаче неговите почитателки потриват доволно ръце. Преди време бившият треньор на Байерн Луис ван Гаал бе казал: "Марио Гомес има божествено тяло - висок, мускулест, със сърдечна усмивка. Може да работи и като модел".

Силвия и Марио на тазгодишния Октоберфест. Снимка: Ройтерс

На почивка в Ибиса: