Досега всичко в Байерн изглеждаше добре за Луис ван Гаал. Поне що се отнася до доверието в него от страна на шефовете, които му дадоха тотална власт.

Сега обаче настъпи изненадващ и драматичен обрат. Президентът на клуба Ули Хьонес нападна холандеца по най-остър начин.

„Наистина е трудно да се говори с него. Той просто не приема мнението на други хора. Днешните клубове обаче не са от типа „човека-оркестър”, остър е Хьонес в телевизионно предаване на Sky.

Той каза, че добре е премислил какво да каже и че наблюденията му са се трупали месеци наред. И сравни ван Гаал с друг треньор, минаващ за диктатор – Феликс Магат.

„Винаги ще се възползвам от правото си да говоря, когато най-елементарни неща не ми се връзват. Вече шест месеца те ме вълнуват. Ясно е, че ван Гаал няма да приеме критиката ми, но трябва да живее с нея”, продължи Хьонес.

Той разкритикува и кадровата политика на треньора.

„Като треньор трябва да поддържаш настроението на всичките 20 играчи. Сега седя на трибуната и гледам три гола на хора, който трябваше да са си заминали отдавна. А те са много ценни, като Тимошчук например. 4-5 души бяха грешно оценени при нас”, нанесе нов удар по ван Гаал Хьонес.

Най-вероятно президентът на Байерн опитва да изкара треньора от състоянието да се чувства пълновластен господар и да прилага неограничено нестандартните си методи.