В интересен мач, останал без голове, Байерн и Вердер завършиха 0:0 в 99-ото дерби помежду си. Двата отбора създадоха доста голови положения, но така и никой не вкара. Спечелената точка не подобри класирането на германските участници в Шампионската лига.

Преди мача се състоя тържествено честване на рождения ден на Франц Бекенбауер. Почетният президент на Байерн получи огромен букет от клуба и бурен аплаус от претъпкания стадион в Мюнхен за 65-годишният си юбилей.

Луис ван Гаал можеше да разчита на Томас Мюлер, който не тренира пълноценно поради умора. Във Вердер обаче липсваха двама ключови играчи – Пер Мертезакер получи травма около окото в мач за Германия, а Клаудио Писаро е контузен. Дебют направиха защитникът Силвестре и новият бразилец Уесли.

Още в петата минута Вердер можеше да поведе, когато топката два пъти срещна гредите зад Бут. От главата на Прьодл топката първо тя се отби в страничната греда, а след това отскочи от тялото на вратаря Бут в напречната греда. Голям късмет за баварците.

После Байерн взе инициативата – на два пъти Мюлер не можа да насочи добре топката, за да вкара, а удар от пряк свободен удар на Рибери бе отклонен на сантиметри от вратата в корнер. После и вратарят Тим Вийзе изби негов шут.

Френският халф бе доста деен на терена, но, както и съотборниците му, не можеше да премине през добре подредената отбрана на Вердер. А гостите контраатакуваха опасно - в 32-ата минута хубав удар на Марин от дистанция бе страхотно спасен от вратаря на Байерн Бут.

На почивката ван Гаал пусна Тони Кроос на мястото на Клозе. И на три пъти младият халф бе близо до гол, но първо стреля в аут, а после на два пъти Вийзе блестящо спаси.

Домакините имаха игрово предимство, но и Вердер даваше принос за добрия мач. В 65-ата минута Арнаутович стреля силно, но Бут страхотно изби.

В последните минути като че ли отборите се примириха с равенството. След него Вердер е на десето място, а Байерн - на единадесето.

Байерн – Вердер 0:0

Байерн: Бут, Лам, ван Буйтен (73-Демикелис), Бадщубер, Контенто, Швайнщайгер, ван Бомел, Мюлер, Клозе (46-Кроос), Рибери, Олич (78-Гомес)

Вердер: Вийзе, Фритц, Прьодл, Пасанен, Силвестре, Баргфреде, Марин (85-Хуго Алмейда), Уесли (69-Боровски), Хънт (90-Йенсен), Арнаутович